Nieuws

Nieuws

 

 • Miniconferentie "Het gaat maar door!" Ouder zijn van een kind met een beperking.
  7
  nov

  Miniconferentie "Het gaat maar door!" Ouder zijn van een kind met een beperking.

  Op 7 november 2018 heeft Careless Running (MEE en Ophovenerhof) een miniconferentie georganiseerd op de Ophovenerhof. Wat overkomt je als je een kind met een beperking hebt? Hoe ga je daar als ouder mee om? Wat helpt deze ouders om de toekomst positief tegemoet te zien. Het eerste deel van de ochtend vertelden drie ouders hun persoonlijke verhaal. Het tweede deel van de ochtend gingen 30 deelnemers l.v. Astrid Verblakt met elkaar in dialoog over communicatie, loslaten en veerkracht. Het was een ontroerende en inspiratievolle bijeenkomst.

 • Sponsorloop Careless Running 7 juli 2018 groot succes
  23
  jul

  Sponsorloop Careless Running 7 juli 2018 groot succes

  Op 7 juli 2018 organiseerde Careless Running voor de tweede keer een  sponsorloop. Dit jaar werd gelopen voor kinderdagcentrum 't Steyntje. Deelnemers uit gemeente Meerssen, gemeente Sittad-Geleen, familieleden, samenwerkingspartners en betrokkenen liepen gezamenlijk op deze warme dag 5 km. Na afloop konden we een mooi bedrag van ruim 1600 euro overhandigen voor de aanschaf van een Tovertafel. Hiermee ligt er nu een mooi begin maar zijn we er nog niet. Tovert u nog een bijdrage bij elkaar? Heel graag! Voor alle mensen die hielpen of een bijdrage leverden, heel erg bedankt!  

 • Careless Running Landgraaf gaat van start op 6 juni 2018
  3
  mei

  Careless Running Landgraaf gaat van start op 6 juni 2018

  Er gaat weer een nieuwe groep Careless Running starten op 6 juni 2018. Zes woensdagen om 9:30 uur vertrekt de groep vanaf Wijkpunt dr. Calshof, Achter den Winkel 65 te Landgraaf. MEE Zuid-Limburg, Welsun en The MoveFactory verzorgen samen de trainingen.
  Deze groep is bovendien niet alleen voor ouders van kinderen met een zorgvraag maar voor alle ouders! Dus vaders, moeders, verzorgers meld je aan! Deelname is gratis. Aanmelden kan bij: D.Souren@meezuidlimburg  en Evelien.baur@welsun.nl.

 • Nieuwe groepen in Meerssen-Valkenburg en Sittard-Geleen vandaag van start gegaan!
  14
  mrt

  Nieuwe groepen in Meerssen-Valkenburg en Sittard-Geleen vandaag van start gegaan!

  Vandaag zijn er weer twee groepen fanatieke vaders en moeders van start gegaan. Een groep in Sittard-Geleen en een groep in Meerssen-Valkenburg. Op naar de 5 km. We wensen de deelnemers veel succces en vooral heel veel loopplezier samen! Ook mee doen? Aanmelden kan nog steeds!

 • Careless Running 2018: We gaan starten in Meerssen-Valkenburg en Sittard-Geleen op 14 maart!
  11
  jan

  Careless Running 2018: We gaan starten in Meerssen-Valkenburg en Sittard-Geleen op 14 maart!

   Ook dit jaar gaan we weer van start met een nieuw seizoen Careless Running in Sittard-Geleen.
  Woensdag 14 maart 2018 start Careless Running om 9:30 uur in
  Sittard bij de Ophovenerhof, Molenweg 57.
  Klik hier: Flyer Sittard-Geleen

  Voor het eerst gaan we ook starten met een groep Careless Running in
  Meerssen-Valkenburg aan de Geul
  Woensdag 14 maart 2018 start Careless Running om 9:30 uur in Valkenburg bij
  Adelante, Onderstestraat 29.
  Klik hier: Flyer Meerssen-Valkenburg aan de Geul

  Deelnemers kunnen zich aanmelden via info@carelessrunning.nl

  Wij hebben er zin in!

 • Royale opbrengst sponsorloop Careless Running voor Stichting Semmy
  9
  jul

  Royale opbrengst sponsorloop Careless Running voor Stichting Semmy

  Zaterdag gaf wethouder Astrid Verblakt het startsein voor de sponsorloop die Careless Running organiseerde ten bate van de Stichting Semmy.

  De Stichting Semmy zamelt geld in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij jonge kinderen. De afgelopen week op zesjarige leeftijd overleden Tijn, bekend van de nagellakactie bij Serious Request, leed aan hersenstamkanker.

  Careless Running, een loopgroep voor moeders met een kind met een beperking, staat voor méér dan lopen. Careless Running is fysiek en psychisch sterker worden waardoor je de zorg voor je kind beter aankunt. Het is een laagdrempelig lotgenotencontact, van mensen die elkaar helpen, steunen en begrijpen. Maar Careless Running is vooral even een zorgeloos moment voor jezelf.


  Als ervaringsdeskundigen weten de deelnemers van Careless Running als geen ander wat het betekent wanneer er iets mis is met je kind. Wanneer er dan bij je kind hersenstamkanker wordt geconstateerd vergaat je wereld. Bij hersenstamkanker is de overlevingskans nul. De gemiddelde levensverwachting na diagnose is 5 maanden. De enige manier om ooit tot behandeling en genezing te komen is onderzoek.


  Voor onderzoek is geld nodig, veel geld. De Stichting Semmy maakt zich hard om zoveel mogelijk geld voor onderzoek bij elkaar te krijgen, Careless Running wil Semmy hier heel graag bij helpen. Afgelopen zaterdag bracht de sponsorloop  ondanks de kleinschalige opzet ervan het royale bedrag van ruim 1200 euro op.


  https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20170709/sponsorloop-stichting-semmy/

   

   

 • Artikel in De Limburger: Rennen tegen het hollen
  15
  apr

  Artikel in De Limburger: Rennen tegen het hollen

   

  Who run the world?, Girls! Zong Beyoncé. Een nummer dat op het lijf geschreven is van de vijftien vrouwen van Careless Running. Dag in dag uit dragen ze zorg voor hun zoon of dochter met een beperking. Op woensdag trekken ze de hardloopschoenen aan en rennen ze tegen de opgekropte stress.
  Lees hier de rest van het prachtige artikel dat in De Limburger stond: http://www.ophovenerhof.nl/wp-content/uploads/2017/04/Careless-Running.compressed.pdf

Wil je ook deelnemen? Neem contact op voor meer informatie!